RijnWaarde gelooft dat een mens houvast nodig heeft. Daarom willen wij een gemeenschap zijn met oog voor elkaar en oog voor onze naasten. Het is namelijk een bijbelse opdracht dat we omzien naar elkaar. En net als overal, zijn ook in een kerk mensen heel verschillend, en het is ook een bijbelse opdracht om elkaar te aanvaarden zoals Jezus ons aanvaardde.

Daarbij zien we het als een uitdaging om eigentijds te zijn. Niet om modieus te doen, maar om de boodschap van het evangelie maximaal recht te doen. Het evangelie is namelijk nog steeds voor iedereen, ook voor de mens van vandaag. Wat de boodschap betreft doen we geen water bij de wijn, maar die boodschap brengen we wél zo aansprekend mogelijk.

Want voor veel mensen is het het beeld van de traditionele kerk vooral een gesloten cultuur met hoge drempels. Een ontoegankelijk huis waarin alleen insiders zich thuis en begrepen voelen. RijnWaarde wil dit gevoel doorbreken en bij mensen de schroom overwinnen om over die drempel te stappen. De deur staat wagenwijd open voor iedereen. Je mag je echt welkom weten, wie en wat je ook bent!


Wil je meer weten over RijnWaarde of wil je eens met ons kennismaken?

Kom langs in de Bonte Berg of neem contact met ons op.