muziekMisschien ken je de kerk alleen als een oud fraai gebouw waar je binnenloopt tijdens bijvoorbeeld je vakantie. Wellicht ben je wel bekend met de ‘traditionelere’ kerken in Nederland of heb je er een heel specifiek beeld van. Misschien vind je het spannend om toch een keer een echte kerkdienst te bezoeken. Daarom willen we een paar dingen over RijnWaarde vertellen zodat je je een beetje vertrouwder voelt als je onze samenkomst wilt bezoeken.

RijnWaarde is een jonge, eigentijdse gemeente  en wil een open en hechte gemeenschap zijn, waar mensen groeien in liefde voor God, elkaar en de inwoners van Leidsche Rijn. Iedere zondag organiseren we laagdrempelige samenkomsten waarin we Gods Woord horen en elkaar ontmoeten en bemoedigen.

kidstijdWaar en wanneer?
We zijn verhuisd: vanaf 2 april 2017 komen we samen in De MarekerkZandweg 126, 3454 JZ Utrecht. Vanaf dat moment begint de samenkomst om 15:00 uur!

Tijdens alle samenkomsten is er opvang voor kinderen van 0 t/m 3 jaar. De kinderen van 3,5 t/m 12 jaar beginnen met hun ouders in de kerk, maar gaan na het kindermoment in de kerk naar hun eigen ruimte voor hun KidsTijd programma. Er zijn 6 KidstTijd groepen, ingedeeld op leeftijd. Alle kinderen zijn hier welkom en kunnen na het kindermoment in de kerk meelopen met de groep: achter in de zaal worden ze vanzelf naar hun leeftijdsgroep geleid. Natuurlijk mag je als ouder ook met je kind meelopen of vooraf aan de dienst vast kijken waar de KidsTijd is.

Welke regels gelden er?
Er zijn geen bijzondere kledingvoorschriften. Je trekt gewoon aan wat je zelf het prettigst vindt zitten. Sommige mensen kiezen voor ‘zondagse kleding’, anderen gaan meer ‘casual’ gekleed. Je kunt in de zaal gaan zitten waar je wilt. Iedereen wordt bij de deur welkom geheten en als je vragen hebt of wegwijs gemaakt wil worden, vraag dit gerust aan het welkomstteam. Verder liggen er bij binnenkomst bijbels op een tafel, deze kan je gebruiken. De liedteksten zullen worden gebeamd.

markWat gebeurt er in een zondagse samenkomst?
We beseffen dat een samenkomst een vreemde gewaarwording kan zijn als je het niet gewend bent. In RijnWaarde hebben de samenkomsten een eigentijds karakter. We beginnen meestal met het zingen van een aantal liederen onder begeleiding van een band en zangers. Meezingen is niet verplicht. In alle samenkomsten wordt een beamer gebruikt en worden de liedteksten op een scherm geprojecteerd. Je hoeft dus geen liedboek mee te nemen. Een belangrijk deel van de samenkomst bestaat uit het lezen uit de Bijbel en de preek. In de preek wordt een gedeelte uit de Bijbel uitgelegd en wat dit voor jou vandaag de dag kan betekenen. Verder wordt er in de samenkomsten gebeden. In het gebed spreken we met en tot God. Zo vragen we God om ons te helpen de Bijbel goed te begrijpen. We leggen moeilijke vragen voor Hem neer, bijvoorbeeld over mensen die ernstig ziek zijn. We danken Hem voor de goede dingen die we mogen ervaren.

Collecte
Tijdens de samenkomst is er ook een collecte. Dit geld wordt gebruikt voor diverse doeleinden in en buiten de RijnWaarde. Op de beamer wordt het collectedoel en informatie daarover geprojecteerd. Daarnaast is er een tweede collecte voor de kerkbouw. Je bent niet verplicht om iets in de collecte te geven.

kidstijd2Hoe lang duurt een samenkomst?
Meestal duurt  een samenkomst 1 tot 1,5 uur. Na de samenkomst is iedereen van harte welkom om een kopje koffie of thee te drinken en verder kennis te maken met elkaar of na te praten. We komen graag met je in contact als je voor het eerst komt en misschien meer wilt weten: spreek gerust de mensen aan tijdens de koffie: we zijn het gewend.

Speciale samenkomsten
Van tijd tot tijd zijn er speciale samenkomsten, zoals rondom bijzondere gebeurtenissen als doop en de christelijke feestdagen. Iedere laatste zondag van de maand vieren we bovendien het Heilig Avondmaal.
Daarnaast organiseren we een paar keer per jaar een speciale Kinderkerk en Tienerkerk. Deze diensten hebben een iets ander verloop, maar daarover wordt je aan het begin van de samenkomst geïnformeerd. Ook op de website kan je vaak informatie vinden over deze bijzonderde diensten.

Voor het eerst in RijnWaarde?
Mensen van het welkomstteam staan klaar om je wegwijs te maken. Vind je het plezierig vooraf je komst te melden, bel dan even met de secretaris of stuur een mailtje naar: secretaris@rijnwaarde.nl

Wil je meer weten over RijnWaarde of wil je eens met ons kennismaken?

Kom langs in de Bonte Berg of neem contact met ons op.