Bijna de helft van RijnWaarde is jonger dan 18 jaar. Daarom is het zo belangrijk om een plek te zijn waar kinderen, tieners en jongelui zich thuis voelen om zo te groeien in liefde voor God, zichzelf en de ander. Binnen Rijnwaarde willen we allemaal, jong en oud, ons geloof vieren en doorgeven en elkaar ontmoeten, zowel tijdens de zondagse samenkomst als daarbuiten

Op zondag
Voor de allerkleinsten tot 3 jaar is er vanaf 09:45 crèche. Er is genoeg speelgoed om mee te spelen, er wordt voorgelezen en de kinderen krijgen een koekje en limonade.

Voor kinderen van 3 t/m 10 jaar is er KidsTijd, voor alle kinderen die naar de basisschool gaan plus de oudere peuters die al goed in een kring mee kunnen doen. Ook vriendjes of vriendinnetjes kunnen natuurlijk meekomen!

Wat we kinderen tijdens deze KidsTijdmomenten vooral willen leren is wie God is en hoeveel Jezus van hen houdt. Daarnaast proberen we ze te laten ervaren wat het betekent om samen een kerkgezin te zijn. De KidsTijd hoort helemaal bij de samenkomsten. Aan het begin van de viering is er een KidsTijdmoment waarin we op een aansprekende manier iets vertellen over het thema en een bijpassend lied zingen. Daarna gaan de kinderen naar de eigen ruimte om te luisteren naar een verhaal uit de Bijbel, te zingen, te praten, te knutselen of spelletjes te doen. We komen aan het eind van de viering weer terug in de kerk om als gemeente samen af te sluiten met de zegen van de Heer.

Voor de tieners in de leeftijd van groep 7 en 8 is er drie keer per maand Tienertijd. De vierde zondag blijven ze in de viering. Tijdens de Tienertijd denken we samen na, puzzelen we, zijn we bezig, lezen en praten we over personen in de
Bijbel die God en Jezus goed kenden. We willen samen ontdekken en vieren wie God wil zijn in ons leven.

Eens per maand is er Tienerexpress voor tieners vanaf de brugklas tot ongeveer 16 jaar. Hier leren we elkaar beter kennen, is er ruimte voor vragen, verlangens en lekkere brownies… De thema’s sluiten aan bij de vragen die er leven.

Wil je meer weten over RijnWaarde of wil je eens met ons kennismaken?

Kom langs in de Bonte Berg of neem contact met ons op.